skip to Main Content

LOFOTEN inkludert HURTIGRUTEN

18. – 26. juli 2020 – 9 dager

Lofoten – et unikt, eventyrlig og utfordrende landskap. Fra Svolvær til fiskeværet Å. Her ånder man inn frisk sjøluft og fiskernes evige kamp etter havets sølv. Vår base er fiske-/turistbyen Svolvær med sin spesielle bebyggelse og med storhavet rundt på alle kanter. Vi besøker Kabelvåg med den berømte Lofotkatedralen og Henningsvær, perlen i øysamfunnet med sitt høydepunkt under Lofotfisket. Helgelandskysten opplever vi både fra buss og båt. Oppover besøker vi Sandnessjøen, Brønnøysund og Vega. Øykommunen som er på UNESCOs liste over verdensarv. Hjemturen fra Lofoten går med Norges største turistattraksjon; Hurtigruten. En tur spekket med komfort og sterke naturopplevelser.

 

PROGRAM:

Dag 1: 18.07 – 560 km
Vi forlater Telemark om morgenen og setter kursen nordover. Gode stopp underveis med mulighet for å få seg noe å bite i. Første overnatting er på hotell i Oppdal. Her venter felles middag og god seng.

Dag 2: 19.07 – 490 km
Etter frokost går turen videre langs E6 forbi Steinkjer, videre på fylkesvei 17 frem til Brønnøysund og Thon Hotel Brønnøysund, hvor vi blir servert middag. Hvis været tillater det tar vi en tur ut til Torghatten hvor vi kan ta en vandretur opp til det karakteristiske hullet.

Dag 3: 20.07 – 120 km
I dag skal vi oppleve Øysamfunnet Vega. Vi tar ferge fra fastlandet tidlig morgen, passerer Ylvingen fra TV serien «Himmelblå» og ute på Vega møter vi lokalguidee som tar oss med rundt. Vi skal oppleve Verdensarvsenteret, fiskeværet Nes og være utendørs så langt været tillater det. Felles lunsj på øya blir det også før vi setter oss på ferja over til Tjøtta.Etter å ha fått landkjenning igjen, på dette som kalls «Kystriksveien» blir det en stopp på Alstahaug ved Petter Dass museet. Vi får også nærkontakt med «De syv søstre». Turen går videre inn til Sandnessjøen og Scandic Hotel for overnatting og middag.

Dag 4: 21.07 – 360 km
I dag passerer vi Mo i Rana før turen går over Saltfjellet og vi tar en god stopp ved Polarsirkelen og senteret der. Her er det også mulighet for å få seg noe å bite i. Vi er nå 680 moh, og befinner oss på grensa til Salten-Svartisen nasjonalpark. Saltfjellet inneholder et rikt plante og dyreliv og vi passerer mange flotte fiskevann. Ved Rognan tar vi turen via Misvær til Saltstraumen som er en verdens sterkeste tidevannsstrømmer. Vel fremme i Bodø venter hotellet på oss med felles middag og en god seng.

Dag 5: 22.07 – 130 km + ferge
Som alle dager, nyter vi en god frokost før nye opplevelser venter. Fra Bodø tar vi ferja til Moskenes, vest i Lofoten. En flott tur over Vestfjorden. Vel i land, kjører vi så langt sør- øst vi kommer, til fiskeværet Å, nå mest kjent for turisme og storslått natur. Vi kommer ikke lengre uten båt eller vinger, og snur snuta mot Svolvær. Europavei 10 svinger oss nedi fjæra, over bruer, rundt idylliske fjorder og passerer sandstrender med Azurblått hav som hadde vært fristende badesteder på sørligere breddegrader. Vi passerer steder som Napp, Leknes, Vareid og Kabelvåg før vi kjører inn i Svolvær og finner Thonhotellet vårt, hvor vi skal bo de neste to døgnene. Felles middag om kvelden.

Dag 6 og 7: 23.-24.07 – 224 km
Disse dagene blir det utflukter i Lofoten-området. Med små avstander byr disse dagene på store opplevelser med lokalkjent guide. Lofoten byr først og fremst på Gudeskapt natur og menneskeskapt kultur, og vi skal få nyte begge deler denne dagen. Vi besøker bl.a; Henningsvær, Kabelvåg, Lofotakvariet, Espolin Johnson – galleriet og Lofotkatedralen. Tilbake i Svolvær andre dagen får vi nok tid til en liten tur i den hyggelige «byen» før vi går på hurtigruta «Midnattsol» med avgang kl. 20.30.

Dag 8: 25.07
Denne dagen tilbringes om bord i Hurtigruten, på det som av mange er betegnet som en av verdens vakreste kyststrekninger. Vi kommer tett på naturen og kanskje dukker det opp en hval i synsranden? Ørnes anløpes tidlig på morgenen. Det er bare å la inntrykkene synke i det vi blant annet er innom Nesna, Sandnessjøen, Brønnøysund og Rørvik. Og ikke glem frokost og
middag som er inkludert i prisen. Lunsj kan kjøpes på egen hånd…

Dag 9: 26.07 – 660 km
Etter frokost og ankomst Trondheim, sjekker vi ut av Hurtigruten og inntar igjen bussen som skal bringe oss hjem. Vi setter kursen sydover via Kvikne, Tynset og Alvdal, langs Østerdalen og til Elverum, Gode stopp underveis med mulighet for ”påfyll” i magen. Tilbake i Telemark om kvelden med sterke ferieminner og store «Norgesopplevelser».

Fordelspris: 19900,- inkluderer:
• Moderne turistbuss
• Bompenger og avgifter
• Entré på severdigheter
• Lokalkjente guider
• 6 overnattinger på hotell med frokost og middag
• 2 netter på Hurtigruten inkl. halv pensjon (2 middager og frokoster)
• Gratis kaffe- og sjokoladeservering underveis
Tillegg: Enkeltrom/lugar 3970,- / Utvendig lugarer (Hurtigruten)
Dobbeltlugar 3400 pr person,- / Singellugar 5250,-
Reiseteam: Lars Brekka og Jostein Gjærum
Påmelding til: lbtur@lbtur.no / Tlf. 35 99 65 55 / www.lbtur.no
COVID 19: Vi kommer til å ivareta myndighetens krav til smittevern, og legger i første omgang ut kun 30 plasser. Det vil bli laget en smitte-veileder for turen når vi nærmer oss avreise.

Vis frem ditt fordelsbevis når du handler!

Back To Top