skip to Main Content

17. – 25. juli 2021 – 9 dager

Lofoten inkludert Hurtigruten

Lofoten – et unikt, eventyrlig og utfordrende landskap. Fra Svolvær til fiskeværet Å. Her ånder man inn frisk sjøluft og fiskernes evige kamp etter havets sølv. Vår base er fiske-/turistbyen Svolvær med sin spesielle bebyggelse og med storhavet rundt på alle kanter. Vi besøker Kabelvåg med den berømte Lofotkatedralen og Henningsvær, perlen i øysamfunnet med sitt høydepunkt under Lofotfisket. Helgelandskysten opplever vi både fra buss og båt. Oppover besøker vi Sandnessjøen, Brønnøysund og Vega. Øykommunen som er på UNESCOs liste over verdensarv. Hjemturen fra Lofoten går med Norges største turistattraksjon; Hurtigruten. En tur spekket med komfort og sterke naturopplevelser.

Fordelspris: 20900,- (ord. 21900,-) inkluderer:
• Moderne turistbuss
• Bompenger og avgifter
• Entré på severdigheter
• Lokalkjente guider
• 6 overnattinger på hotell med frokost og middag
• 2 netter på Hurtigruten inkl. halv pensjon (2 middager og frokoster)
• Gratis kaffe- og sjokoladeservering underveis
Tillegg: Enkeltrom/lugar 4000,-

Reiseteam: Lars Brekka og Jostein Gjærum
Påmelding til: lbtur@lbtur.no / Tlf. 35 99 65 55 / www.lbtur.no
COVID 19: Vi kommer til å ivareta myndighetens krav til smittevern, og legger i første omgang ut kun 30 plasser. Det vil bli laget en smitte-veileder for turen når vi nærmer oss avreise.

 

PROGRAM:

Dag 1 – Vi forlater Telemark om morgenen og setter kursen nordover. Gode stopp underveis med mulighet for å få seg noe å bite i. Første overnatting er på hotell i Oppdal. Her venter felles middag og god seng.

Dag 2 – Etter frokost går turen videre langs E6 forbi Steinkjer, videre på fylkesvei 17 frem til Brønnøysund og Thon Hotel Brønnøysund, hvor vi blir servert middag. Hvis været tillater det tar vi en tur ut til Torghatten hvor vi kan ta en vandretur opp til det karakteristiske hullet.

Dag 3 – I dag skal vi oppleve Øysamfunnet Vega. Vi tar ferge fra fastlandet tidlig morgen, passerer Ylvingen fra TV serien «Himmelblå» og ute på Vega møter vi lokalguidee som tar oss med rundt. Vi skal oppleve Verdensarvsenteret, fiskeværet Nes og være utendørs så langt været tillater det. Felles lunsj på øya blir det også før vi setter oss på ferja over til Tjøtta.Etter å ha fått landkjenning igjen, på dette som kalls «Kystriksveien» blir det en stopp på Alstahaug ved Petter Dass museet. Vi får også nærkontakt med «De syv søstre». Turen går videre inn til Sandnessjøen og Scandic Hotel for overnatting og middag.

Dag 4 – I dag passerer vi Mo i Rana før turen går over Saltfjellet og vi tar en god stopp ved Polarsirkelen og senteret der. Her er det også mulighet for å få seg noe å bite i. Vi er nå 680 moh, og befinner oss på grensa til Salten-Svartisen nasjonalpark. Saltfjellet inneholder et rikt plante og dyreliv og vi passerer mange flotte fiskevann. Ved Rognan tar vi turen via Misvær til Saltstraumen som er en verdens sterkeste tidevannsstrømmer. Vel fremme i Bodø venter hotellet på oss med felles middag og en god seng.

Dag 5 – Som alle dager, nyter vi en god frokost før nye opplevelser venter. Fra Bodø tar vi ferja til Moskenes, vest i Lofoten. En flott tur over Vestfjorden. Vel i land, kjører vi så langt sør- øst vi kommer, til fiskeværet Å, nå mest kjent for turisme og storslått natur. Vi kommer ikke lengre uten båt eller vinger, og snur snuta mot Svolvær. Europavei 10 svinger oss nedi fjæra, over bruer, rundt idylliske fjorder og passerer sandstrender med Azurblått hav som hadde vært fristende badesteder på sørligere breddegrader. Vi passerer steder som Napp, Leknes, Vareid og Kabelvåg før vi kjører inn i Svolvær og finner Thonhotellet vårt, hvor vi skal bo de neste to døgnene. Felles middag om kvelden.

Dag 6 – Lofoten – Denne dagen blir det utflukt i Lofoten-området. Med små avstander byr det på store opplevelser. Lofoten byr først og fremst på Gudeskapt natur og menneskeskapt kultur, og vi skal få nyte begge deler denne dagen. Vi besøker bl.a. Borg Vikingmuseum, Vikten Glasshytte og Lofotkatedralen.

Dag 7 – Svolvær – Stokmarknes, Hurtigruten. Formiddagen slapper vi av i Svolvær, før vi tar plass i bussen. Turen går nå til Vesterålen og Stokmarknes. Her går vi ombord på hurtigruten ”Nordlys” med avgang kl. 15.15. Turen går via vakre Trollfjorden og videre til Svolvær. Etter avgang kl. 20.30, blir vi servert middag. Kvelden (og natten) kan brukes til å nyte kystlandskapet. Vi ankommer Stamsund kl. 22.30 med anledning til en liten tur på kaia den halvtimen båten ligger inne. Bodø ankommer vi midt på natta, så for den mest nysgjerrige kan det bli lite søvn…(Anbefales!!) Og er godværet med oss blir det lyst hele natta…

Dag 8 – Denne dagen tilbringes om bord i Hurtigruten, på det som av mange er betegnet som en av verdens vakreste kyststrekninger. Vi kommer tett på naturen og kanskje dukker det opp en hval i synsranden? Ørnes anløpes tidlig på morgenen. Det er bare å la inntrykkene synke i det vi blant annet er innom Nesna, Sandnessjøen, Brønnøysund og Rørvik. Og ikke glem frokost og
middag som er inkludert i prisen. Lunsj kan kjøpes på egen hånd…

Dag 9 – Etter frokost og ankomst Trondheim, sjekker vi ut av Hurtigruten og inntar igjen bussen som skal bringe oss hjem. Vi setter kursen sydover via Kvikne, Tynset og Alvdal, langs Østerdalen og til Elverum, Gode stopp underveis med mulighet for ”påfyll” i magen. Tilbake i Telemark om kvelden med sterke ferieminner og store «Norgesopplevelser».

Vis frem ditt fordelsbevis når du handler!

Back To Top